Bestyrelse

På den ordinære generalforsamling 30. marts 2023 blev der valgt ny bestyrelse på 5 medlemmer samt 1 suppleant. Efterfølgende har der været udskiftning i bestyrelsen, således at den består af følgende medlemmer nu:

Helle Bach, forperson
Ljuba Castot
Mette Overgaard
Janne Weidinger Kristensen
Jens Christian Jensen, kasserer
Esther Wrobel (suppleant)


Herunder er billeder og tekst fra hver enkelt medlem – som bl.a. svarer på følgende spørgsmål:
Hvad beskæftiger du dig med til daglig – og har du lavet noget spændende tidligere?
Har du nogle tillidshverv (eller har haft)?
Hvad synes du er det vigtigste, Brancherådet skal arbejde for (eller hvad er vigtigst for dig selv)?


Mikala Bjarnov Lage (forperson frem til sin død i 2021) 
Var med helt fra starten i 1980, hvor vi  startede den første moderne danseforening og fik vores et lille blad, hvor vi kunne se hvem og hvad der rørte sig i miljøet.
Kunstnerisk leder hos Bjarnov Dance Compagni og Micado Danse Ensemble (med Charlotte Rindom ). 
Siddet i bestyrelsen hos Dansens Hus, Dansescenen m.fl.
Været politisk involverer i dansen helt fra starten, og og arbejder stadig på at dansen har et samhørigheds sted og styrker hinanden.
Sammen er vi stærkere! 

Mikala Barnov Lage
Foto: Lisa Sommer

Janne Weidinger Kristensen
Janne Weidinger Kristensen er Kunstnerisk leder i Foreningen for Integreret Moderne dans i Danmark (FIMD).

Jeg er uddannet moderne danser i England (N.S.C.D.), hvor integreret dans er en selvfølgelighed. Herhjemme har vi arbejdet for udbredelsen siden 2013. Pionér arbejde tager tid.

Dansen i Danmark har fortsat brug for stærkere etablering/udbredelse, tilgængelighed for alle og bedre arbejdsvilkår. Dét er vigtigt for mig at støtte, da det sender nødvendige ringe videre til vores niche i nichen.

I 2015 var jeg også suppleant Brancherådet. Nu er jeg tilbage, og der er sket meget nyt, og en del har stået stille. Jeg glæder mig over atter en gang at kunne støtte til en stærkere, mere åben og samlet branche.

Endvidere kommer jeg ud af det tidligere elitegymnastik miljø i Danmark, og arbejder som Krops- og bevægelsesterapeut.

Ljuba Castot
Ljuba Castot er opvokset på Vesterbro og uddannet ved Merce Cunningham Dance Company Studios i New York. Min bevægelses udveksling rummer fantastiske kunstnere så som Amy Secada, Big Mijo, Hallowdreamz, Archie Burnett, Ephrat Asherie samt et bredt spektrum af byens kultur og natte liv fra perspektiver som performer, koreograf, DJ og kurator.

Jeg var nomineret til en MTV VMA for “Best Choreography” for musik videoen Hideaway og vandt en JUNO award for samme video.

Som danser ønsker jeg mere synlighed for branchen og dens aktører. Jeg vil gerne være kre-aktivt med til at skabe plads for en udvikling og udveksling i Danmark’s dansemiljø som kan reflektere vores menneskehed. Vi bærer vores kulture, udveksling og vores historier i vores krop. Trauma lives in the body and trauma is also healed in the body -Peter Elizalde

Ljuba Castot

Jens Christian Jensen
Jens Christian har arbejdet inden for feltet i mange år. Han har været ansat som embedsmand og administreret bevillinger for Statens Kunstfond, arbejdet med EU-projekt hos Københavns Internationale Teater og i en årrække administreret og rådgivet koreografer og andre inden for feltet i Projektcentret i Dansehallerne. I dag er han selvstændig og arbejder stadig med koreografer og deres kompagnier/teaterforeninger. Derudover er han involveret i forskellige projekter, bl.a. NB8 Circle, nordisk mentorprogram for danseproducenter, dansefilm og er projektleder på den danske insats under Tanzmesse i Düsseldorf på vegne af Statens Kunstfond.
Jens Christian holder meget af at se forestillinger – og hans koreografiske idoler er Jefta van Dinther, Sharon Eyal, William Forsythe, Poul Lightfoot og Sol León samt Mette Ingvartsen.
Jens Christian vil gerne være med til at styrke stemmen inden for feltet – og benævner selv kunstarten som koreografisk arbejde (efter William Forsythes beskrivelse af sit eget: Koreografisches Arbeit).